N'sfond

Title

Artist

Emisioni Tani

12:00 17:00

Emisioni Tani

12:00 17:00

Emisioni n'radhë

17:00 21:00


Ja kush e përpiloi testin e parë të inteligjencës

Shkruar nga më 5 Mars, 2024

Testin e parë për matjen e inteligjencës e ka përpiluar, në vitin 1904, psikologu francez Alfred Bine (1857-1911) në bashkëpunim me mjekun Simon.

Ngase ka qenë fryt i atij bashkëpunimi, testi i tyre e ka marrë emrin shkolla e Rine-Simonit për matjen e inteligjencës.

Deri me tani kësaj shkolle i janë bërë shumë revidime (revidimi i parë dhe i dyti amerikan etj), e me vonë janë reviduar edhe shumë teste të këtij lloji, kështu që sot nuk u dihet as numri i përgjithshëm.


Mendimet e lexuesve

Përgjigje

Email adresa nuk publikohet. Hapsirat e domosdoshme *