N'sfond

Title

Artist

Emisioni Tani

RITME RINORE

13:30 14:00

Emisioni Tani

RITME RINORE

13:30 14:00

Emisioni n'radhë

RITME RINORE

13:30 14:00


Ekonomi

Një javë pas darkës së përbashkët në Athinë të ftuar nga Kryeministri i Greqisë, Kyriakos Mitsotakis, këtë herë në kuadër të Forumit të Bledit për Siguri, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti zhvilloi një takim dy palësh me Kryeministrin e Bullgarisë, Nikolai Denkov. Në takimin e parë dy palësh të tyre, kryeministri Kurti e […]

Mbi 27 milionë euro llogaritet të jetë dëmi që u shkaktohet komunave nga zbatimi i Ligjin për Tatimin në pronën e paluajtshme. Në bazë të përllogaritjes së Asociacionit të Komunave të Kosovës, më e dëmtuara është Komuna e Prishtinës me mbi 6 milionë e 800 mijë euro, e pasuar nga Komuna e Prizrenit me 3 […]

Zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi, gjatë një interviste në një emision, ka folur për projektin në magjistralen Prishtinë-Podujevë si dhe për projektin e lënë pas dore për vite me radhë Prishtinë-Mitrovicë. Durmishi tha se magjistralja Prishtinë-Podujevë, është projekti i parë të cilin e kanë marr nga fillimi i qeverisjes së tyre. Tutje ai theksoi se […]

“Telekom Serbia” njoftoi se ka pranuar vendimin e Agjencisë për Regjistrimin e Bizneseve (ARBK) të Qeverisë së Kosovës, se kompanisë MTS d.o.o. i është hequr licenca e biznesit për shkak se “një anëtar i menaxhmentit të kompanisë ka pasaportë të lëshuar nga Republika e Serbisë”. Megjithatë, më 1 gusht, Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë […]

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës se Kosovës (SBAShK), ka reaguar lidhur me ndryshimet në Ligjin e skemave pensionale. SBAShK thekson se me këto ndryshime diskriminimi vazhdon. “Qeveria Kurti duke u trimëruar me numrin e votave vazhdon të nxjerrë Ligje e të bëjë ndryshime në Ligje pa bërë konsulta me palët që preken […]

Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, ka marrë vendim për caktimin e çmimit dhe masave tjera mbrojtëse të produkteve të naftës. Në njoftim thuhet se ky vendim është marrë me qëllim për mbrojtjen e konsumatorit, mbrojtjen e konkurrencës dhe për të mënjanuar çrregullimet në treg. “Vendimi është bazuar në monitorimin e rregullt të çmimeve në […]

Çmimi i naftës dhe i derivateve të saj ka regjistruar rënie prej 4 për qind në tregun global. Këtë rënie e ka shkaktuar rritja më e madhe sesa që pritej e normave të interesit nga ana e Bankës së Anglisë, por edhe vendeve të tjera, që nxiti shqetësimet rreth ekonomisë dhe kërkesës për derivate, raporton […]