N'sfond

Title

Artist

Emisioni Tani

23:40 23:55

Emisioni Tani

23:40 23:55

Emisioni n'radhë

23:40 23:55


AUV-i largon nga tregu qumështin “Perfetto” 2.8%

Shkruar nga më 11 Gusht, 2023

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka tërhequr nga tregu qumështin “Perfetto” 2.8% me origjinë nga Maqedonia e Veriut për shkak të mosplotësimit të kritereve të konsumit.

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), ka njoftuar se është larguar nga tregu qumështi ‘’ Perfetto’’ 2.8% qe ka datë skadence 20.08.2023.

Produkti me origjinë nga Maqedonia e Veriut sipas AUV-it nuk i plotëson kriteret për konsum.

“Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë përmes trupave inspektuese veterinare ka gjetur se: produkti qumësht i brendit  “Perfetto’’ 2.8% me origjinë nga Maqedonia Veriore i distribuuar në tregun e Kosovës nga  Atlantik Group qe mban datë skadence 20.08.2023, nuk i plotëson kriteret ligjore për konsum. Pas hapjes së disa mostrave është vërejtur se qumështi ka ndryshuar vetitë organoleptike, ka koaguluar shihen dromcat (ka filluar prishja). Sasi e gjetur në disa markete është asgjesuar menjëherë. Në anën tjetër është urdhëruar distributori të bëj tërheqjen e produktit nga të gjitha pikat shitëse, në  tërë territorin e Kosovës”, thuhet në njoftim.

Postimi i plotë i AUV-it:

Është larguar nga tregu qumështi ‘’ Perfetto’’ 2.8% qe ka datë skadence 20.08.2023
Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë përmes trupave inspektuese veterinare ka gjetur se: produkti qumësht i brendit ‘’ Perfetto’’ 2.8% me origjinë nga Maqedonia Veriore i distribuuar në tregun e Kosovës nga Atlantik Group qe mban datë skadence 20.08.2023, nuk i plotëson kriteret ligjore për konsum. Pas hapjes së disa mostrave është vërejtur se qumështi ka ndryshuar vetitë organoleptike, ka koaguluar shihen dromcat ( ka filluar prishja). Sasi e gjetur në disa markete është asgjesuar menjëherë. Në anën tjetër është urdhëruar distributori të bëj tërheqjen e produktit nga të gjitha pikat shitëse, në tërë territorin e Kosovës.
Kujdes konsumatorë! Nëse e gjeni në shitje qumështin e brendit “ Perfetto’’ 2.8% yndyr me data skadimi 20.08.2023 paketimit 1L, lajmëroni autoritetin. Nëse i keni blerë kthejeni në pikën shitëse. Mos e konsumoni produktin e cekura me lartë sipas të dhenave!
Produktet qumësht të brendit ‘’ Perfetto’’ 2.8% të datave tjera të skadimit nuk janë të dyshimta
080050095 thirrje pa pagesë. /CFM/

Mendimet e lexuesve

Përgjigje

Email adresa nuk publikohet. Hapsirat e domosdoshme *